Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > čeští řidiči = tupé stádo ?

o Navštíveno 6053x o
o 21.12.2010, 20:43 | Šestikule
Kdyby dva řidiči za sebou vystrčili z auta holou prdel, tak to dobrých 90% řidičů udělá po nich.

Jinak si nedokážu vysvětlit, že se drtivá většina řidičů chová jako tupé stádo ovcí a řadí se před sbíháním pruhů či zúžení výhradně jen do toho pravého a vytváří krásné dlouhé kolony radost pohledět.

Kuwa, kolik let už u nás platí pravidlo zipu? Potkávám to dnes a denně, a zrovna dnes mě to opět dojalo. Končí dálnice, dál vedou dva pruhy pro jeden směr, které se sbíhají až pár metrů před kruhákem (konkrétně dnes příjezd od Brna na kruhák u Globusu Olomouc). V pravém pruhu samo kilometr kolona nervozních šoférů, levý pruh až ke kruháku prázdný, takže jedu v levým a pochopitelně na mě občas někdo z pravého zatroubí, jako co su to za vrchnost, že je chci takhle oprcat a předjet. Dojedu až ke sbíhání pruhů, kde mě pustí až tirák, který zná zip ze zahraničí (naštěstí dnes je každé páté auto na silnici tirák, takže nikdy tam nezkejsnu věčně), ostatní o své místo v koloně bojují plech na plech a takovýho omrdávače jako jsem já prostě do sbíhání nepustí.

Projedu kruhákem a ze směru Mohelnice - Olomouc nemlich to stejný, v pravým pruhu kolona skoro až ke Zlaté Křepelce (rozuměj zase desítky aut v koloně) a volným levým projede jen občas nějaký dobrodruh podobného ražení jako jsem já.

Moc nevěřím tomu, že se u nás někdy dočkám fungujícího zipu.

o 21.12.2010, 20:49 | guster
Ano, tak s tímto problémem se setkávám dnes a denně a také nechápu.
o 21.12.2010, 20:52 | Legacy 2.5
no je to taková ta tradice, já jezdím jako ty, ale řadím se do toho průběžného pokud to jde ne na poslední chvíli, prostě jak je mezara, pokud je, jsem tam. Taky troubějí, ale ať mi trhnou.
Co ale nesnáším, že už jsem téměř tam, kde je už 1 pruh a přiletí debil 150 km/h v levým, když už je dávno staženo na 80 km/h a nase*e se tam div že nesejme mě a nebo dopravní značení, a to je téměř u každého druhého zúžení, takovým debilům neuhejbám a ať si zastaví, neb toto je vymrdávka a měl dost času se tam v klidu do toho pravého dostat.
o 21.12.2010, 20:52 | dj.DEKL
Mě sere, když je na dálnici bouračka tak se doprava zastaví i v druhým směru, protože všichni musej čumět jak dementi...
o 21.12.2010, 21:01 | Woko_O
Klasika problem..snad kazdy rano je to v Praze v Letnanech od kruhace u Globusu az ke kruhaci k Lidlu..Kdyz jedes smerem k Tescu tak vsichni stojej v pravym pruhu..to chapu..spravne se ma jezdit pri pravym okraji vozovky..Samozrejme se tam predjizdej levym pruhem a ty vocasove co stojej v pravym tak je nepoustej aby nebyli ublizeny..A pak kdyz jedes od Lidlu ke Globusu tak zase vsichni stojej v levym a v pravym prazdno..tak jedes pravym,pak se to zuzuje do levyho a nikdo te samozrejme nepusti...sem tam se najde kokot kterej stoji primo uprostred pruhu aby tam tudy nikdo nemoh..Proste jinde ve svete to snad funguje jenom cesi zas musej vynikat v tom ze neumej spravne jezdit..
o 21.12.2010, 21:03 | Šestikule
heh, to na dálnici mě dnes opět dostalo - jel jsem ráno po té nové do Ostravy, na části úseku jsou tři pruhy, pravý a střední pruh byly krásně suchý, levý byl mokrý se zbytky sněhu. OK, jedu v pravým tachometrových 140. Co chvíli dojíždím auta, který si to mastí 100 v prostředním pruhu, takže abych je předjel, musím zajet až úplně do toho zašvihanýho levýho a pak se zase vrátit přes všechny pruhy zpět do pravý. Dnes z té dobré padesátky aut, které jsem tímto stylem předjížděl, pouze jednomu řidiči došlo, že by zřejmě bylo záhodno, aby se zařadil do pravého pruhu a nechal střední na předjíždění. Holt, komu není z hůry dáno ... :-)
o 21.12.2010, 21:03 | JA
si myslim, že zip NENI povinej,je to jen doporučený způsob řazení...
o 21.12.2010, 21:03 | Diner
Vyborne...dalsi nadavaci vlakno...to jste zas objevili ameriku, chlapi:-)
o 21.12.2010, 21:04 | Rajdlos
muzu se jen zeptat, jak se urychli doprava, kdyz budete predjizdet do leveho, kdyz pravy stoji? kdyz naopak na konci se to stejne zuzuje? jen vecna :)
o 21.12.2010, 21:05 | JA
pravá je kratší!! :-)
o 21.12.2010, 21:07 | Šestikule
Rajdlos: ono nemusí jít ani tak o urychlení jako spíš o to, že když se ta kolona rozloží do dvou pruhů, tak je menší šance, že to zaseká nějakou další křižovatku za sebou.
o 21.12.2010, 21:08 | esorimr
No tam v těch Letnanech je hlavně problém že je tam v jednom směru namalovanej pouze jeden pruh...takže to bych řekl že tam dělá hlavní zlo....jinak ano zip nějak lide neradi chápou,a nevím proč??
o 21.12.2010, 21:10 | Rajdlos
myslim si prave, ze diky tuposti ridicu by to bylo jeste pomalejsi, protoze proste zip umi pouzivat jen mizivy procento, kdyz vidam v Praze co lidi vymysli, auto jede z pripojovaciho, hodnej ridic zastavi a tri se tam snazi nasrat :) proto si myslim ze lidi z othohle duvodu ani zip nepouzivaj
o 21.12.2010, 21:13 | kozlustechnykus
Takze dalnice muzeme stahnout na jeden pruh. Vzdyt co 10 km stejne stojime u bouracky.:))
o 21.12.2010, 21:13 | Diner
Kdyby se vsichni zaradili plynule do jedouciho pruhu kdyz je kolona v pohybu, tak by nestala...takhle se neustale zastavuje diky vyse popsanym dobrodruhum, kteri dojedou az na konec tesne pred zuzenim a cekaji az nejakej dobrak zastavi celou kolonu, aby je pustil. Zip je dobra vec, ale spousta lidi ji blbe chape. Zipovat se ma za jizdy a plynule... Ne systemem ty stojis-ja zastavim-pustim te
o 21.12.2010, 21:21 | Zdenek (A)
Ceske nepsane pravidlo zipu rika, ze pred zazipovanim je potreba dukladne zpomalit nebo pripadne uplne zastavit. Dobrej zpusob, jak vyrobil kolonu plnou nasranejch lidi.

Prece kdyz je v jednom pruhu po zazipovani rychlost 80km/h, tak ty 2 pruhy pred zazipovanim musi jet za idelnich podminek 40km/h. Nic neni idelani, pri vyssi rychlosti jsou vetsi mezery mezi auty, chvili trva zrychelni na rychlost v tom jednom pruhu atd..... takze OK, mohly by jet aspon 20km/h. V CR ne. V CR oba pruhy stoji a vpredu se debilove pretlacuji misto aby se plynule zipovali :-o

Ze se lidi radi do jednoho pruhu misto aby se zazipovali tesne pred zuzenim, to je proste proto, ze se lidi neumi v klidu zazipovat. A je dost takovych, ktery se zaradi do prubezneho co nejdrive, aby se nemuseli pretlacovat s pitomcema pred zuzenim, kteri je tam proste nepusti, protoze ted jedou ONI !!!
o 21.12.2010, 21:22 | DJ.UFÍK
o 21.12.2010, 21:24 | air-art
přesně tak Diner ;-)
o 21.12.2010, 21:27 | cr4sh3r
Další téma o ničem. Je to uplně fuk jestli jsi v pravým nebo levým, kruháč má určitou prostupnost aut, tak je jedno jak se do něj budeš řadit. Ty to nějak neuspíšíš, jen ucpeš o pruh víc, spíš by mě zajímalo co budeš dělat až pojede sanitka. Ona tě nepřeskočí.
o 21.12.2010, 21:31 | .mycTD
prijde mi logicky, ze propustnost komunikace bude tim vetsi, cim dal se pojede ve dvou pruzich.
bo jinak bysme mohli mit vsude po jednom pruhu a byl by klid :-)
o 21.12.2010, 21:39 | cr4sh3r
.mycTD: tak na to logicky zapomen... je jedno jestli budeš mít pruhů 100 nebo milion, pokud se budou sbíhat do jednoho pruhu, tak bude propustnost velká jako ji má ten jeden pruh... Pokud jiný auta neodbočej jinde, což určitě není tenhle případ, bo není kam.
o 21.12.2010, 21:40 | JA
si pořád myslim, že to není povinost...jenom umožní.. ale co to je?
nic..já musim napsat, že nesnášim ty co nedojedou na konec a vybrzděj mě veprostřed...já pouštim a docela mě pouštěj taky, díky varovkama mi taky nevadí poděkovat..docela to jde..
o 21.12.2010, 21:45 | .mycTD
cr4sh3r: ve zuzeni ti klesa rychlost kolony na polovinu (v praxi pochopitelne mene, viz zdenek), takze zalezi na delce zuzeni.
o 21.12.2010, 21:54 | Komba
ca4sh3r: tvůj příspěvek je taky v podstatě o ničem,protože se nebavíme o jednom kruháči,ale o republikovém problému,kde to platí všude i tam kde není kruháč:) A sanitka samozřejmě nelítá,ale kdo si nechá správně mezeru před vozem před sebou,tak má logicky kam uhnout,což na to taky většina lidí sere.
o 21.12.2010, 21:58 | Fox_cali | Upraveno: 2010-12-21 23:00:39
ty vole nekteri jste fakt drsni, jak pise mycTD pruhy jsou od toho aby se vyuzivali a ne vsichni v jednom jak tupe ovce, zipove pravidlo plati v pripade ze je kolona jasne prokazatelna, samo ze kdyz je zuzeni a jedou tam dve auta vlevem a jedno v pravem tak se tam potriskaji protoze mel byt zip tak to urco ne ale pokud stoji 50 aut vlevem a dalsich 50 aut v pravem tak si spocitam pred zuzenim za kterym autem pojedu a asi jsem za volantem nervak ale vim kdy mam jet tak se tam naseru ikdyby nvm co protoze takhle to proste funguje vsude jinde po svete a jak sestikule psal ze TIRaci to znaji tak prave tihle idioti blokuji levy pruh aby nekdo "nevyjebaval" s ostatnima ;) myslim ze je hodne ridicu kteri to uz pochopili rekl bych prave ti co hodne jezdi ale takovi kteri jezdi jenom kolem komina jsou fakt na rozbiti volantu v pripade ze je troubeni na volantu :D a dalsi sorta ridicu kteri uz se odvazi do toho leveho a jakoze jedou a pak se zacnou zarazovat napr 20 metru pred zuzenim jako treba legacy :D nic ve zlem tak ti jsou jeste lepsi, vetsinou takhle prave zablokuji ten pravy pruh a nejlepe i ten levy kdyz je nejaky frajer treba ja :D nechce do toho praveho pustit protoze se zarazuji brzo a delaji v tom bordel ale ja jezdim vetsinou v tom prazdnem levem :D

a pro stouraly beru ze se vzdy zuzuje z leveho do praveho ;)
o 21.12.2010, 21:59 | Šestikule
tak ona se sanitka pouští středem, takže v tomto bych problém nehledal, resp. když to stojí, tak se vpravo řadí co nejvíc na krajnici a vlevo co nejvíc ke svodidlu, aby uprostřed vznikl přirozený průjezd pro záchranáře (a osobně mi nevadí, že tím průjezdem jezdí i motorkáři)
o 21.12.2010, 22:08 | Phitypaldy
Zip plati pouze tam kde je oznacen prislusnou ceduli. Pokud tam cedule neni tak vozidla jedouci v prubeznem pruhu maji prednost. Nedokaze me nasrat nic vic nez dobrodruh predjizdejici uz stojici auta v kolone a u zuzeni si vynucuje fleka. To potom muze kolona stat do aleluja, protoze takovych dobrudruhu je!
o 21.12.2010, 22:10 | cr4sh3r
Komba: Já to beru k tomu na co nadává a to je ten kruháč u globusu. Prostě si nepomůže jestli zaprcá dva pruhy nebo jen jeden. Prostě ho projede za stejnou dobu, jako když budou ucpaný oba pruhy. Takže se to tu řeší zbytečně. Na silnici jsou miliony situací, takže obecně a celorepublikově to řešit nejde.
o 21.12.2010, 22:12 | Šestikule
s tou značkou to samozřejmě není pravda, rychle jsem našel aspoň tohle: [ Link ]
o 21.12.2010, 22:14 | Šestikule
tohle myslím přesně vystihuje to, co tu psal mycTD, cituji z Besipu: Typicky nesprávné jednání řidičů v místech, kde jízdní pruh přestává být průběžný, je, že se se značným předstihem zařadí do pruhu průběžného. Dokonce ten, který jede v končícím pruhu až „nadoraz“, je ostatními řidiči vnímán jako někdo, kdo předbíhá ve frontě. Přitom právě on je ten, který pravidlo zipu aplikuje na 100%. Posláním pravidla zipu je maximální využití kapacity pozemní komunikace ve všech jejích pruzích, mimo jiné proto, aby dlouhá kolona neovlivňovala provoz na křižovatkách, nacházejících se před místem, kde má být pravidlo zipu uplatněno.
o 21.12.2010, 22:19 | Phitypaldy
sakra tak proc mam zafixovane, ze tam musi byt cedule... Tim padem se omlouvam za klamnou informaci.
Po novem roku mam zas skoleni ridicu tak se preptam :-)
o 21.12.2010, 22:19 | Legacy 2.5
jj, není nad to, když debil v připojovacím pruhu jede, nemůže se tam hnedka dostat, tak zpomalí na 40, pak úplně zastaví, protože ten přip. pruh skončil :-D Kaskadéři, najíždět na dálnici ze 40 km nebo 0 rovnou do pravého pruhu :-(
o 21.12.2010, 23:20 | JP
JA: Zip neni doporučení, ale povinnost - když toho člověka nepustíš přestože na to má nárok a vznikne z toho autonehoda, ty jsi viník.

crasher: Kromě o něco vyšší propustnosti má zip smysl hlavně proto, že je pak ta kolona v ideálním případě poloviční co do délky. Tzn. že se třeba úplně zbytečně nezablokuje nájezd/výjezd/křižovatka apod.

Řidiči v ČR zásadně neuměj zacházet s více pruhama, ať už je to kdekoliv. Když jsou dva pruhy, tak prostě jedou dva kokoti vedle sebe úplně stejnou rychlostí (na to tam přece jsou dva pruhy, žejo) a serou na to, že je za nima kolona lidí co by mohli chtít jet rychleji. Když jsou nedej bože pruhy 3, tak jede každej druhej dement v prostředním, přesně jak popsal Šestikule ve 21:03 a když ho chce člověk předjet, musí úplně zbytečně šachovat přes 2 pruhy tam a zpátky. Při větším provozu je pak výsledek takovej, že v levym jede štrůdl aut 130, v prostřednim dementi 120 a pravej je skoro úplně volnej. O typickejch případech na dálnicích (jedu v levym, ale budíkovejch 130, takže mi všichni polibte prdel, uhnu možná až předjedu tááááááááááááááááámhleten kamion) nebo o zipu ani nemluvim, to už je omletý 100x.
o 21.12.2010, 23:26 | bartosek | Upraveno: 2010-12-22 00:28:26
Nezlobte se, ale prostě to neumíme. Proč se dělají kolony? Představte si, že jedu kamionem, mám 35 tun za zadkem, jedu v levém pruhu a přijedu na zůžení. Jedu 40 a chci se zařadit. Ale narazím na řidiče typu Phitypaldy a musím zastavit. Další řidič mně pustí a já se rozjíždím. Umíte si představit, kolik ujedu metrů, než to rozjedu na těch 40. Kdyby mně normálně pustil, tak to rozjíždím z těch 40 a pořád zrychluji, takže nikoho nebrzdím. Ale díky českým řidičům, kteří si myslí, že je chci předjet v koloně, je najednou přede mnou prázdno až kam dohlédnu a chudáci za mnou se nemohou hnout a najednou je kolona, která jede 10. A nejvíc na to nadávají právě řidiči typu Phitypaldy, co je to za bordel na českých silnicích, ale dělají si to sami. Pokud jedu osobákem v německu, nebojím se zipovat třeba ve 120, protože tam to umí a vše funguje. Kdyby se v německu jezdilo českým stylem, tak se vše zastaví. A vezměte si třeba křižovatky se světly u nás. Padne zelená, první řidič řadí a rozjíždí se, pak řadí další řidič atd. Projede desátý a je tam zpět červená a stojíme. V něměcku padne zelená a zároveň se pohne třeba 20 aut. Potom je propustnost křižovatky úplně jiná. Holt se máme jěště co učit.
o 21.12.2010, 23:27 | JP
Jinak když tady čtu tu diskuzi, tak mě ani ten stav na silnicích nepřekvapuje... Fórum lidí co se pravděpodobně zajímaj o auta víc než 90% populace a stejně tady očividně nemálo z "nás" vůbec netuší která bije.
o 21.12.2010, 23:35 | JP
bartosek: Desátý? To je hodně výjimečný:D. Já často vídám projet timhle stylem 3-4 auta když mluvim o velký křižovatce dvou silnic podobný úrovně.

Jinak samozřejmě to že někdo v tom levym musel zastavit je tady především díky tomu, že ho tam prostě nikdo nepustil - pak to přece neni jak jinak řešit... Možná to i souvisí s další debilitou a to se soustavnym nedodržovánim bezpečnýho odstupu. Potřebovat novej zadní nárazník, tak stačí vyjet na silnici a během 10 minut mam po vhodně hozený kotvě (přebíhající kočka) jistou pojistnou událost. Nechápu co je to za problém dát si odstup od auta před sebou, vždyt se pak dá jet mnohem plynuleji i když se nic neděje...
o 21.12.2010, 23:37 | Fox_cali
jako JP ve 23:27 ;)
o 21.12.2010, 23:45 | Luke_288
a víte co sere mě? policejní transporty po dálnici. nevim jestli vozí peníze nebo vězně nebo co, ale teď jezdim D1 poměrně často a za poslední měsíc se mi asi 3x stalo, že se dostanu do kolony, která jede 100-110km/h zpravidla levej pruh a jako první jede tak 6-10 policejních aut od transportérů po landcruisery a jedou si oba pruhy na majákách, tzn předjíždět lze jedině na úsekách o třech pruzích.
o 21.12.2010, 23:47 | cuir
dneska sem jel v Brne z vystrce kolem OBI smerem k vystavisti. Kousek od mimourovnove krizovatky u vystaviste se 3 pruhy sbihaji do jednoho a to tak ze nejprve ten uplne pravej ,pak ten stredni a nakonec zustane uz jen levej pruh. Tradicne je tam vzdy kolona az za najezd, kde najizdim ja ze smeru bystrc. Prvni zuzeni pohoda, protoze vsichni tupe stoji az v levem pruhu, druhe zuzeni uz byl docela problem, ale tak nejak se to sunulo, vypadalo to ze mam pred sebou normalni sofery co chapou pravidlo zipu, ovsem omyl, jedno auto se zaradilo, druhe taky treti taky, uz sem si pocital auta kam se budu zarazovat ja a auto predemnou slaplo na plyn a tech 5 aut predjelo a zaclo se srat uz pres zebru do pruhu. Rikam si to je ,ale kokot...to se jen tak nevidi, kazdopadne uz sem nepopojizdel a zustal sem na pozici kde sem se mel puvodne dle zipu radit ja.
Ovsem omyl...vedle me byl kreten z firmy GAS ve sluzebaku a jaksi zip mu asi nic nerika...mozna leda to ze je potreba ho rozepnout kdyz se de vychcat.
Kazdopadne sem si rekl...fajn svdku je tu dost, pojedu. Mel sm vyhozenej blinkr, radil sem se zcela spravne a konstantne se pohybujici rychlosti dopredu a doboku sem se zacal zarazovat nehlede na to te zen krypl na me najizdel, troubil a mistama to vypadalo ze do me aji narazi.
Vysledek byl ten ,ze ten vocas co se citil tak ukrivdene ,ze sem ho zcela spravne dle pravidel silnicniho provozu "predjel" jel vedle me (to znamena ze v protismeru) troubil na me a kdyz videl ze me to nechava klidnym ze sem ho vytlacil, protoze sem zkratka dodrzel pravidlo zipu a to misto si naprosto nekompromisne vynutil, tak ten vocas slapl na plyn jel jeste chvili v protismeru a nacpal se asi 5 aut predemne....
Nejhorsi na tom je ,ze on si mysli ze ja sem ten spatnej a vubc mu nedocvaklo co on delal za picoviny. Bohuzel na takove bezmozky neni zpusob jak jim rici ze je debil.
V soukrmem aute bych to samozrejme neudelal, ale u firemniho je mi to prdel.

Jeste me dojal jeden vyrok (podotykam ze profesionalniho ridice z povolani v dodavce), kdy mi bylo najizdeno na soukrome auto takovym stylem , ze do me ten frajel fakt malem napalil. opet zuzeni , klasika pravidlo zipu tak sem se zacal zarazovat, mista bylo dost, protoze te dodavce chvili trvalo nez se rozjela. ovsem jak ji seplo turbo tak na me ridic zacal najizdet , razantne pridal plyn a zacal troubit a blikat, co sem si to dovolil ho takhle predjet.
Na dalsich svetlech sme zastavili vedle sebe, stahnul sem okenko , ukazal mu at ho stahne take a zeptal s ho co to jako melo znamenat, jestli tak nahodou nezna pravidlo zipu.

Ted se dobre posadte...ten magor mi rekl ,ze bych mel jit vratit papiry pokud neznam pravidlo prednosti pro auta v prubeznem pruhu...to me fakt poser. Vysvetlit mu ze toto pravidlo plati jen v pripade pripojovaciho pruhu bylo nemozne..takze opet s tim ,ze ja sm ten nejhorsi ridic a pirat silnic sem odjizdel s vedomim ,ze po brne jezdi dalsi guma co netusi ktera bije.

a jeste mam otazku. Posledni dobou sem si vsimnul ,ze v pripade kolony na dalnici kde funguje pravidlo zipu (napriklad u nehody) a v levem pruhu sou kamiony, protoze pokud vim tak v pripade kolony se maji kamiony zaradit do praveho pruhu, tak se stava to ,ze jeden z kamionaku najede do leveho pruhu a zablokuje ho, popojizdi velmi pomalinku s pravym pruhem plnym kamionu a blokuje tim osobni auta a vytvori pred sebou treba i nekolikatisetmetrovou proluku. Muzete mi vysvetlit nekdo proc to delaji? nejak nechapu duvod.
Jedine co me napada je to ,ze si koleduji vo poradnou pres cunu za blokovani provozu a taky aby auta stale nepredbihala kamiony..ale moc to nechapu ,kdyz funguje zip tak co si tim pomuze. tohle mi prijde hodne hnusne.
Jednou to kamion zablokoval primo za mnou...jedu jednu a najednou koukam ze za mnou v pruhu nikdo neni. a kamion to nakrasno cele blokoval...fakt enchapu.

jinak jeste pro ty co nevedi ,ze pravidlo zipu nemusi byt oznaceno znackou tak je jeste jedna vec co vi malo ridicu.Pravidlo zipu plati take tam kde jsou dva pruhy rovne a jeden z nich se stava odbocovacim. V tom pripade u cedule s oznacenim razeni do pruhu zacina platit pravidlo zipu a v ten okamzik u te cedule by melo dochazek k zipovani aut co nechteji odbocit obocovacim pruhem co byl pred tim rovne a chteji jet dale rovne. Tak v tomto miste take plati pravidlo zipu a zadna dalsi jina cedule tam byt nemusi a ani ji tam necekejte.

a jinak se mi libi ,ze napriklad brnenska radia meli jednu dobu docela solidni masaz o zipovani a v jednu dobu se to zaclo zlepsovat ..az sem si mnohdy rikal..to snad neni mozny jak to funguje..bohuzel masaz prestala OVCe zapomely a je vse pri starem...
Tak at se dobre zipuje...tohle je vecne vdecne tema :)
o 22.12.2010, 00:09 | jasisoft
jop, ako si to tak vsimam tak pravidlo zipu funguje vsade na svete, len v cz a sk nie......
o 22.12.2010, 00:14 | JP
jasisoft: V Polsku je to se zipem možná ještě horší (především u dlouhejch kolon na dálnicích)...
o 22.12.2010, 00:31 | KFL
21.12.2010, 23:20 | JP
JA: Zip neni doporučení, ale povinnost - když toho člověka nepustíš přestože na to má nárok a vznikne z toho autonehoda, ty jsi viník.

Nesmysl! Zip si nesmí nikdo vynucovat a v průběžným pruhu tě NEMUSÍ pustit. Měl by (umožnit), ale nemusí. To s tou nehodou doufám nemyslíš vážně, to bys mě fakt pobavil ;)).
o 22.12.2010, 01:23 | 20bad
jako KFL 00:31, JA: přečti si § 12/5 z.č.361/2000, je vidět, že bohužel nevíš o čem mluvíš
o 22.12.2010, 07:36 | Phitypaldy
Bartosek neber si me do huby. Pokud vim tak kamion smi na komunikaci o vice jizdnich pruzich pouzit levy pouze pri odbocovani, predjizdeni nebo objizdeni prekazky a ne pri objizdeni stojici kolony pred zuzenim. A pokud by si sparvne cetl tak by sis vsiml slova ,,vynucuje,, To myslim tak, ze tam strci cumak obe auta a ani jedno nemuze jed dal, protoze ten dobrodruh to zablokoval.

Nikde jsem nenapsal, ze zip nepouzivam a ze auta nepoustim. Na silnici se chovam tak jak chci, aby se ostatni chovali ke me. (bohuzel marne) Jako jeden z mala se snazim pouzivat na silnici mozek a zipuji tak, aby se auta nemusely zastavovat, kdyz nemusi.
o 22.12.2010, 07:56 | Zdeny60
Zip před kruháči má ještě jedno úskalí - konkretně ten u Globusu v Olomouci - když ale jedu z města:

tam totiž je situace, že ti, co už na KO jsou (jedoucí od Brna dál na Mohelnici)¨prostě díky uspořádání pruhů NEMOHOU blokovat vjezd na KO těm, co jedou z města. OPvšem 2/3 malamutů to neví a nebo dělá, že to neví a pak před tím KO zbytečně zastavují a čekají, než jim před autem projede tak 10 aut, aby zjistili, že vlastně výjezdový pruh na KO na Mohelnici slouží jen a jen pro to, aby na tento objezd v klidu najeli. A protože tam čumí kolikrát těch 10 aut, tak v tu ránu je kolona kolikrát na křižovatku až v Olomouci na výjezdu. A pak se najde "borec", co to zná (já), vjede až k zúžení, přejedu kousek zebry, protože ústí na KO je zarvané vocasem, co tam stojí a čeká na soudný den, v tom okamžiku se rozpoutá trubkový symfonie a já jse už za olomoucí. A pak se to občas pohne. TOHLE tedy nechápu já.

Jinak ZIP nic ale vůbec nic neurychlí, ale jak píše tuším šetikule, zamezí to zarvání křižovatek či exitů za tímto místem. Kapacita zúžení se tím neurychlí.
o 22.12.2010, 08:55 | JP
Ano, zagooglil jsem a asi to tak bude, jsem tedy jedním z těch netušících, na který nadávám:). Pamatuju si, že jsem tohle zahlíd někde v diskuzi a nejspíš tomu slepě uvěřil. Díky za vyvedení z omylu.
o 22.12.2010, 10:39 | Shr3k
[ Link ]
Tady krásný příklad, jak jsou vohnouti ze Zlína či z Otrokovic schopní zacpat levý pruh (mimo obec) včetně křižovatky před ním. Video není moje, maximaximus1 je nějaký Zlíňák.
o 22.12.2010, 10:44 | Luke-Jeep
kontrétně to místo na Kamenomlýnské v Brně jak psal cuir je krásným úkazem toho jací lidi na silnicích jsou.

Jezdím tímto místem velmi často, v různých denních dobách.

- ráno kolem 1/4 na 8... zip funguje bez problémů - auta i když pomalu, ale stále jedou... - jezdí tam totiž pořád jedna a ta samá skupina řidičů

- kterákoliv jiná hodina - tragédie jak píše cuir...

Prostě tragédie... :-(
o 22.12.2010, 10:53 | Nismo.Power
zip už vzdávám....já ho dodržuju ostatní na to povětšinou regulérně serou

naposled jedu po evropský a předemnou se zařadeí asi 10aut zipem vpohodě a já vyhozenej blinkr že se zařadim mezi ty dvě dodávky a v tom vidim jak ta dodávka vystřelí a nechce mě pustit tak sem se nasral a začal sem se mu tam cpát ale nakonec sem teda zajel za něj a dlohosáhle sem ho vytroubil (to opravdu dělám zřídka) což týpek hned se asi nasral co se dovolouju komentovat jeho porušení předpisu tak dupnul o brzdu , pak zastavil začal blikat zpátečkou...., tak pak sem ho předjel asi běham vteřiny na jedničku když to nečekal "v křižovatce" rozestavěný a dupnul na brzdu.... prostě ignorantní hovado.....

a o víkendu sem anrazil na další na kladně , jedu ulicí tam zastaví dodávka, zastavim za ní a dodávka najednou začne couvat, koukám že couvá do mě že mě asi nevidí ale než sem našel R na automatu tak se do mě opřel....tak sem vylez a on že se omlouvá že před nim couval s tranzitem a málem ho nabral..... tranzit zaparkoval a týpek přichází tak mu řikám jestli jako nemá zpětný zrcátka nebo co tak on že prej ten za nim nedodržel bezpečnou vzdálenost no to mě okamžitě nasral že sem se sotva držel mu jednu nedát mezi voči tak sem na něj začal nadávat a objasnovat mu že je idiot, neumí použít zrcátka a ani nezná předpisy a argumentuje hovadinou.... ten ignorantně odešel týpek předemnou se mi omluvil a jely jsme dál...takže jen má supra odřenej nos na nárazníku což sem rovnou řikal tomu předemnou že mě to nevadí že ten nárazník je obušenej tak i tak ale to sem ještě nevěděl že za to může nějakej idiot....

prostě banda idiotů na silnicích a jak nasněží tak to podle mě roste exponenciální řadou....
o 22.12.2010, 11:31 | JA
20bad
nějak nerozumim...právě že já si myslim jako KFL že v případě nehody bych měl v levým pruhu problém...a nemám právo tam vrazit..
o 22.12.2010, 11:51 | .mycTD
pokud v rychlosti chuze nekomu najedes naraznikem do dveri, tak jsi do nej proste vrazil ty a ze jsi to udelal kvuli tomu, ze si vynucoval/upiral pravo na zip je asi jedno.
o 22.12.2010, 12:15 | fredy
Podle mě je ZIP povinnost řidiče a JÁ se chovám a budu chovat uplně stejně jako Zdeněk!!! prostě když vidím tu nesmyslnou kolonu v levém pruhu a pravý je ještě půl kilometru prázdný tak tam jedu a může na mě někdo klaksonovat jak chce, já jsem v právu, všechny předjíždím z jejich vlastní vůle, nemají být telata a tvořit kolonu tupých krav které stojí v koloně!!!
o 22.12.2010, 14:04 | Fipo
jsem z Olomouce a u toho Globusu je to celkem problém, zvlášť teď před svátkama...
není to jen o řidičích, ale je to i o tom kruháči...
každej ví, že je postavenej nahovno, nedá se tam plynule vjíždět...kruháč na spojce Brno - Olomouc - Hradec (Praha) má mít minimálně 2 vjížděcí pruhy na kruháč
ty problémy by tam potom nastávaly minimálně
o 22.12.2010, 16:00 | cuir
Shr3k: tak zrovna ten na tom videu co si sem postnul je dobre na preshubu. Protoze od mista kudy jede on je jen jeden pruh. Dokonce ten sofer prejede nejen plnou caru ,ale aji zebru a trosku si popletl dva soubezne pruhy a jeden pruh prubezny a druhy pripojovaci. Pokud sem to dobre pochopil tak se zde nejedna o problem ucpaneho leveho pruhu nybrz o blbecka kterej to krosi pres zebru a pres plnou a osira slusne ridice.
Protoze dle meho nazoru zde pravidlo zipu neplati, protoze se jedna o pripojovaci pruh.
Je to to stejne jako situace v Brne na te kamenomlynske smerem k vystavisti na sjezdu z bystrce. Sou tam dva pruhy prubezne a ja kdyz sjizdim tak se jakoby pripojuji, cili kdyz prejizdim z praveho pruhu do prostredniho tak tam nemam pravo na zip, ale pri druhem zuzeni jiz to pravo na zip mam.

Pokud se mylim tak mne prosim nekdo opravte, budu rad kdyz budu vedet ,ze mam nebo nemam pravdu. dik.
o 22.12.2010, 16:06 | cuir
jeste k tomu videu..nevim jak je to tam resene dal..neznam to tam...pokud tam nedochazi k sbihani pruhu tak pote co skonci plna cara je vhodne prejet,ale pokud se to tam dal sbiha tak chapu ze nikdo neprejizdi do toho pripojovaciho pruhu aby se pak zase zipoval z5.
o 22.12.2010, 16:54 | camron | Upraveno: 2010-12-22 17:54:45
Mě zase se*ou řidiči na Moravě, zvláště pak JM. Odbočit totiž doleva, ja takřka nemožné, protože by si raději vyrvali vnitřnosti, než by člověka pustili. Takže není problém čekat, až projede např. 50 aut. Chválím Čechy, zde komplexy nemají...
o 22.12.2010, 17:03 | .mycTD
:-)
o 22.12.2010, 18:14 | Shr3k
cuir: Ten připojovací pruh je dlouhý 600 m.
o 22.12.2010, 18:38 | KFL
JA> Myslíš správně, 20bad se překlep, mířil to na JPho, ne na tebe ;).

Oceňuju, že to JP vzal, to v diskuzích taky nebejvá moc častej jev :).
o 22.12.2010, 18:55 | rcman
Na našich silnicích, už se ničemu nedivím. Snažím se jezdit podle předpisu. Pravidla zipu dodrzuju. Ale sere mě že vždycky pustím ňákýho strejdu ze Smkodovkou. A zanim se hned musí nasrat ňákej debílek ci má Audi, Bmw apod.

To je tak na tečku... Ale lidí s auta už metahám. Dneska má každej komplex nebo co, a bouchacku na tebe vytáhne i banka v parku.
o 22.12.2010, 21:50 | Cossie
Jj, myslim, že už tu je napsáno vše. Co mě ale momentálně vytáčí daleko víc je banda "šetřících" kreténů co jezdí v tomhle počasí jen na denní svícení, na dálnicích toho opravdu moc vidět není a tmavé auto se ztratí celkem rychle :-(
o 22.12.2010, 22:25 | 20bad
2 JA: velký sorry, sem se překoukl, jak píše KFL, ty máš recht:-)
o 22.12.2010, 22:35 | Butmen
Fox_cali: naprosto souhlasim ve vsem:-)
o 23.12.2010, 08:06 | Zdeny60
Camron:

sice nechápu, proč zrovna JM, ale obecně ti povím jeden můj postřeh: nyní v zimě, kdy nezastavíš na fleku, jako v létě, snad ani celkem nepočítám s tím, že by mi někdo, kdo jede po hlavní z protisměru dejme tomu 60-70 v koloně zastavil jen proto, abych mohl JÁ odbočit vlevo. To je celkem jasný, že ti nezastaví nikod. A když se takový někdo najde, tak silně riskuje, že v době, kdy malamuti mají v hlavě vánoce a dárky a jiné,ti někdo naboří ři´t, protože si prostě nevšimně, že před ním auto, na hlavní, rovně, bezdůvodně zastavilo. Tož tak a su ze SM :-)

Jinak obecně mě se*ou všichni ti, kteří se nechovají tak, jak by měli ať je to cokoliv. Se*e mě netolerance, arognace, přehnané sebevědomí, ignorantství, nepředvídavost, blbost a tupost.
Se*e mě, když ráno jedu do práce, tak na naprostá rovině bez jediné zatáčky, jedou bimboni 35km/h s vědomím toho, že je na silnici 2cm sněhu a oni budou přeci po 3km odbočovat. Tak tihle mě denodenně zvedají adrenalin přes maximální povolenou mez... Díky nim jezdím už o 1/4 hoidny dříve a stejně to je málo.
o 23.12.2010, 08:27 | JP
Zdeny60: Co adrenalin, ale ta spotřeba jistě povyrostla alespoň o 0,3l, nebo ne?:D
o 23.12.2010, 08:44 | Zdeny60
JP: ty woe, teď mám 8,8 a to je šílenost :-) :-)A s 3litrem radši nejezdím, tam by to bylo nejméně 9,6 :-)
o 23.12.2010, 15:40 | cupra.165
Ja si dnes vzpomnel na tento post...i sem vedel ze by to tak melo byt..ale kdyz sem videl tech 20 aut pred sebou,nemel sem odvahu vyjet vlevo a pak na konci zadat vpusteni :-D Tady ten narod je ponekud obcas dost nervozni...
o 23.12.2010, 22:23 | camron
Zdeny60:
1/ vycházím z celoroční zkušenosti
2/ řidič by měl jet v takové vzdálenosti ze řidičem před ním, aby v stihl případně zastavit, ne?
o 23.12.2010, 22:25 | camron
Dnes super zážitek z D1, 198km. Ve směru na Prahu nehoda, v opačném směru 2km kolona, protože každý druhý blbe_ek musí přibrzdit, aby se podíval...
o 23.12.2010, 23:25 | JP | Upraveno: 2010-12-24 00:26:22
camron: Já když vidim na dálnici nehodu v protisměru, tak taky citelně zpomalim... ne proto že bych nutně potřeboval vidět pomačkaný plechy nebo nedej bože mrtvoly, ale proto že zrovna tohle léto se mi stalo, že jsem zahlíd nehodu na dálnici v protisměru (už tam byl i nějakej majáček, takže to nebylo úplně čerstvý) a asi 100m předemnou vyběhl z toho protisměru člověk přes svodidla a začal bůhvíproč zastavovat provoz v mym směru stylem "běžim bezhlavě přes všechny 3 pruhy a dělám rukama gesto zastav". Já jel v pravym, takže jsem ho viděl včas, ale v levym se srazily přímo vedle mě dvě auta, protože to ten druhej nedobrzdil (naštěstí jenom ťukanec). Ten člověk k tomu pokud vim nakonec žádnej důvod neměl, prostě byl jenom zmatenej po nehodě. Proto když vidim nehodu, vždycky významně zpomalim (tzn. na dálnici ne na 5km/h, ale třeba alespoň na 70).

Zdeny: 9.6l s 3.0R? To před každym startem odříkáváš 5x otčenáš, nebo jaká vůle tě tlačí do kopců?:D
o 23.12.2010, 23:26 | crestik
mě na oplátku serou ti, co jedou bezdůvodně pomalu...zvláště dneska, kdy bylo 15C, doslova suché cesty, a někteří jedou přes liduprázdné široké cesty ve městě 30-40 a mimo 70-80...pokud je místo, okamžitě předjíždím, pokud není, jsem divnej, ale vydatně používám dálkové.
o 23.12.2010, 23:48 | Cossie | Upraveno: 2010-12-24 00:48:58
tak dneska jsem si řádně vychutnal případ kruháče před čakovickým globusem .... všichni nacpaný vlevo, pár lidí se odvážilo jet vpravo a chytrý pán v transitu cca 6 aut předemnou se rozhodl ty "předjíždějící vychcánky" blokovat a dokonce šel něco povysvětlit pánovi v pravém pruhu, který si na něj dovolil zatroubit, protože mu blokuje pruh :-))) .. no chytli se toho další 3 auta předemnou, jenže ten pravý pruh blokovali takovým způsobem, že jsem se vlevo vešel naprosto bez problémů firemním téčkem, tak jsem si řekl, že blbečka jim tady dělat nebudu a všechny jsem je vlevo střihl. Blokovači ale byly tak zabráni blokováním, že si předjetí všimla jen poslední paní řidička vedle které jsem zastavil, načež jsem byl řádně vytrouben a vyřván, že co si to jako dovoluju :D a začala na mě najiždět, toho už si všimli i další 2 blokovači za ní a byli na sobě nalepení asi tak na 5 mm ... No jelikož má téčko již celkem dlouho pochroumaný pravý bok, tak sem je nechal lepit a jel si v klidu dál, vysledek byl ten, že paní už si bližší setkání nedovolila a já skončil vklidu předevšema a byl jsem samozřejmě za největšího vyvrhela :-)))

jinak mě opět překvapilo kolik idiotů jezdí jen na denní svícení o v tom mléku co bylo venku dnes :-(
o 24.12.2010, 01:48 | Luke_288
crestik: 80 mimo město to je bezdůvodná pomalost? kolik toleruješ? 88km/h a kdo jede míň tak ho vyblikáváš? jako sorry, ale až ti někdy blbě vyjde benzín nebo nafta a budeš počítat každej kilometr abys dojel k pumpě a nějakej nasranej za tebou bude vztekle blikat, tak si na to vzpomeň
o 24.12.2010, 08:41 | Zdeny60
Luke_288:

máš pravdu. Ale v poslední době to vypadá, že benzín či nafta dochází každému, kdo vyrazí na silnici, nejvíce ráno, když spěchám do práce, je tak -2 a na silnici tak 2cm sněhu. To mají všichni nádrže asi už úplně prázdné, protože jedou sotva 35!!! A u nás je situace o to horší, že mezi obcí, kde bydlím a městem, které musím projet, je od cedule k ceduli asi 500m, tak tam přeci na tý rovině nikdo nezrychlí, že?? K čemu tak?? A navíc když ví, že za cedulí Šumperk bude odbocčovat do města, což je asi dalších 700m. Tak těch 35-40 si statečně drží - a ty vocasi, co vymýšlí značení (lajnujou cesty) tam udělali všude plnou. Naštěstí je často pod sněhem = nemám zábrany tym v klidu předjíždet, bo se řídím značkami, které VIDÍM. A jelkož plnou pod sněhem nevidím (Ale vím o ní .-) ), tak je předjíždím.

A když jedu odpoledne zpátky, tak to je snad ještě horší, protože nějakej YDYOT s tvrdým Y udělal jízdní řád autobusů tak, že půldne nejede nic, ale v 14:45 jedou tři!!! za sebou a kždý zastaví tak, že ne aby zajel miimo cestu, tam je poprašek sněhu, tak zůstane čumákovat v pruhu a samosebou v protisměru jede téměř se plazící kolona na nákupy. Výsledek je totální nasranost moje a kolpas na silnici kvůli nepřemýšlejícímu stádu debilů (at autobusáků, tak těch, co děljí řády a těch, co sedí hlavně za volanty)...

Nemám k tomu co říct a je mi z toho na blití. Nepatřím k těm, co už dnes lámou rychlostní rekordy, to mám už tak 15 let za sebo, ale troch soudnosti mi v palici zůstala a vím tedy, jka jet tak, abych pokud možno nikomu nevadil. Ale jsem asi jak Don Quiotte - ten šel taky proti větrným mlýnům.

Jo a když už jsem tedy fv ráži - tak co mě sere na maximum, jsou krávy u nás z ulice, co vozí haranty z horního konce na dolní do školky v autě a nemohou tu vesnici projet po hlavní, ony musejí projíždět celou obytnou zonou. No a protože tam jsou teď všude vyhrnutý bariery sněhu a tudíž ulička je už tak úzká ještě užší, tak aby bobánek neumusel vystoupit do sněhu, tak zaparkují auto na silnici v domění, že každý přecí rád počká.A co je nejhorší, když taková kráva (nechci je jmenovat...) jede s harantem on board, tak jede tak 5-8km/h. Ovšem když fracka vysadí, tak jede jak púý*a s tvrdým y a kdyby se člověkj neuhnutl, tak mě porazí. Jo jo, i to se děje v takové malé, pokidné, podhorské zapadnuté vísce s 3500 lidí.

PS: mám alergi na Quasquai či jak se ten krám píše na Hummer. Ty dvě tomu kralují, pak ještě jedna s Touaregem, jedna s XC90. Čím vězší auto, tím větší kráva uvnitř. To je snad zákonitost. A z toho 3 jsou navíc BLONDÝNY!!!! To mě poser!
o 24.12.2010, 12:40 | crestik
Luke: 70-80 mimo město na přehledné suché cestě je pro mě opravdu pomalost a bezdůvodné zdržování provozu, které nás učili už v autoškole. A pokud ten naprosto stupidní argument o spotřebě myslíš vážně, tak asi nejsem dnešní
o 25.12.2010, 01:56 | Luke_288
to myslim vážně. tobě se to ještě nikdy nestalo? pokud ne, tak kloubouk dolu, ale kamaráde můžu ti říct, že už jsem jel ve vzduchovým pytli po dálnici za kamionem abych dojel. ano, za letošních 80tis km se mi stalo jednou, ale stalo.
zdeny: já píšu o 70-80 ne o 35.
jinak crestiku předpokládám, že ty jezdíš podle GPS a naprosto přesně, abys třeba taky někoho nezdržoval, když pojedeš 85km/h, cž někomu může přijít málo..

btw mě napadá- co takhle křehkej náklad- vezls? předpokládám, že pro tebe to bude zase stupidní, ale mě se už taky povedlo, že jsem táhnul na káře nový kamna a ten šamot vevnitř není nijak extra odolnej.

přijde mi, že se nějak vytrácí ohleduplnost, když už i 80km/h někoho tak moc obtěžuje, že má nutkání vyblikávat...ono někdy k tomu je třeba i reálnej důvod
o 25.12.2010, 07:40 | Zdeny60
No, tak já to teda napíšu na plnou hubu- každýmu je hovno po tom, jak jedu. když chci jet 30, tak pojedu 30 a asi k tomu budu mít důvod - to, že to někoho může iritovat, je věc druhá, myslet si může každý něco o vocasovi, to ano, ale nic s tím neudělá. Prostě ty situace se stávají a serou mě taky silně, ale neudělám s tím vůbec zhla totálně NIC NIC NIC. Maximálěn, až na mě bude někdo blikat a troubit, ho dojedu a dám mu přes držku.

Nechápu, proč si někdo osvojuje právo nařizovat druhým, jak mají jet?? Pokud jim vadí, že někdo jede pomaleji, než dotyčný, nechť ho s klidem předjede, až k tomu bude příležitopst aniž by někoho ohrozil a je to!

Věřte mi nebo ne, ale zažil jsem pár chvil v životě, kdy 60 bylo na mě moc i mimo město...Ale to není důvod, aby mě někdo svítil dálkovejma do zrcátka a troubil jak jele v říji! Ať mě tedy předjede a dá mi pokoj. Tolerance nám chybí, to je všechno.
o 25.12.2010, 10:15 | Luke_288
souhlas.
btw v autoškole mě učili cosi o přednosti z prava. tohle je věc, kterou v dnešní době podle mě ta 1/3 řidičů ignoruje a taky si kvůli tomu nerozsekám auto. těch věcí z autoškoly je sto a jedna.
o 25.12.2010, 14:01 | crestik
no tak asi všichni vozí vajíčka, no :-) Asi jsem divnej, no, nejsem tolerantní k těm, co bezdůvodně zdržujou provoz.
Jinak selským rozumem, pokud pojedu za kamionem ve vzduchovém pytli, který, aby trochu efektivně fungoval, muselo by při rychlosti 80-100kmh být auto vzdáleno asi tak 0,5-1m. Od oka ušetřím tak půl litru až litr na 100km, což při vzdálenosti benzínek na dálnici asi 5-10km dělá úsporu v ideálním případě tak jednoho malého panáka
o 25.12.2010, 14:24 | Luke_288
že by z prahy do brna bylo tolik pump?
kdys tam jel naposled že myslíš, že jsou po 10km?
jinak těžko vysvětlovat něco někomu když nechce chápat. mě je uplně fuk nějaká úspora na 100km, když mi ukazuje PC dojezd 10km tak nepojedu 140km/h, ale prostě i na tý dálnici uberu na 100km/h a uklidim se mezi kamiony. pro tebe bezdůvodný, pro mě tam ten důvod je.
btw co pro tebe znamená bezdůvodný? protože když říkáš bezdůvodný, pak musí existovat i důvodný zdržování provozu.
mmch vajíčka- kámoš jezdil pro přepravu cenných obrazů a když vezeš náklad v hodnotě desítek milionů, tak mi věř, že maj tebe i tvý blikání že jedou o 10km/h pomalejc, těžce na praku.
ale je to jak píšeš, chybí ti tolerance
o 06.04.2011, 11:13 | Radeggast | Upraveno: 2011-04-06 11:13:40
Diskuzi jsem celou nečetl, ale přidám trošku do mlýna a po delší době zareaguji na první příspěvěk...

[ Link ]
o 06.04.2011, 11:24 | Luke_288
LOL, mě se líbí naprostá malost některých lidí za volantem a co všechno jsou schopní takovýmhle způsobem vyhrotit. ale jako Pat a Mat v tý koktě a tom citronu- to mě fakt rozsekalo :))))
o 06.04.2011, 11:26 | Lukasino
No dobrej blbec :) At si kazdej rika o prazskych ridicich co chce, ale tohle tady funguje v pohode :)
o 06.04.2011, 11:27 | tommas
Radeggast: to bych se asi neudržel a šel si s tím idiotem "slušně promluvit..."
ale že tam stojí celý stádo ovcí, to nepochopím:-)))
btw, šikovná věc ta onboard kamera
o 06.04.2011, 11:29 | soray
Bohuzel casty obrazek na nasich silnicich...ja nejedu, tak ty taky nepojedes. Co dodat, ja uz se s ruznymi naschvaly (nejcasteji braneni predjeti) pomalu smiruju a snazim se zachovat chladnou hlavu. Byt autorem takoveho videa, asi bych to normalne poslal na patricna mista, at si ho proklepnou.
o 06.04.2011, 11:30 | muSlim
Ty vole tak toho Brňáka by som vytiahol, nech aj mimo auto ukáže aký je hrdina, no LOL...
o 06.04.2011, 12:01 | Zephyr
to je na potlamě
o 06.04.2011, 12:50 | vinzek fa
v tom sedi ale prazak to je jasny -)
o 06.04.2011, 13:31 | kozlustechnykus
2 curaci se sesli . Nejhorsi je, ze takovymu kokotovi to nevysvetlis ani pesti.
o 06.04.2011, 13:45 | BadyS
já v takovém případě vystoupím, poodstoupím od auta a vyfotím si situaci s SPZ.....člověk co mě blokuje netuší co tam nacvičuju a v 99% připadech bojácně uhne :)
o 06.04.2011, 14:37 | giuseppe
no to je hrozný:-( kamera výborná věc! hned bych to proti němu použil...
o 06.04.2011, 14:38 | Lukasino
Nebo to zkus nabidnout Nove, treba by Ti za to i neco dali :-D
o 06.04.2011, 14:46 | .mycTD
tyvole, to je degen :-D
o 06.04.2011, 15:19 | kozlustechnykus
Taky fakt. Jen bych se bal, koho ty potvory oznaci za pirrrrata:)
o 06.04.2011, 19:36 | Jendys
hmm, tam se mi to stává běžně, ale řekl bych, že bylo přes trávu místa dost akorát by měl pak chlapec asi po prostředníčku
o 06.04.2011, 19:39 | Bladzej
Když ne já, tak ty už vůbec ne... D:

Jenže použítí onboard kamerky je "protiprávní." Respecive když se jí budu chtít ohánět jakou důkazem, tak to ještě vodseru v našem státě:o))
o 06.04.2011, 20:08 | party_boy
Teda to šedivý pako v tý vochcávce je dobrej čurin. To bych asi nedal. Už jenom z toho videa jsem pěkně vytočenej.
o 06.04.2011, 23:30 | Radeggast
Bladzej: Nějak nechápu proč by to mělo být protiprávní...??? Nahoď nějakej zákon, at se přiučím...
o 07.04.2011, 07:33 | Zdeny60
Je to protiprávní jako monitorování veřejných íst kamerami ve městech.Když je potřeba, je to protiprávní (viz špehování děťátek ve školách, zdali nehulí tu legalizovatelnou marjánu) a nebo je to neprotiprávní, když členům zastupitelstva vykrádají auta....
o 07.04.2011, 14:07 | Radeggast
Zdeny60: Takže až natočím nějakýho "papaláše", tak jsem mimo zákon, jinak jsem na hraně? Chápu to dobře? :)
o 07.04.2011, 14:36 | Daryl (A)
ale nic neni protizakonne. TO by pak muselo byt i nataceni videa na dovolene, nebo foceni.

Je to zcela v poradku narozdil od toho ichtyla na poslednim videu.

7B6 2484

Ja bych to asi trosku vyhrotil a myslim, ze bych do nej regulerne najel. Bez ohledu na to, ze by to byla moje vina. Ja jsem pojistenej.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3963 sekund.